Att leda i förändring - Öppen utbildning för ledare Grupp B

Datum: Tillfälle 1. 2022-09-13Tillfälle 2. 2022-09-20

Utbildningen vänder sig till dig som har någon form av ledande roll i Göteborgs Stad. Under två halvdagar varvar vi de senaste teorierna i förändringsledning med reflektioner och övningar utifrån dina och övriga deltagares erfarenheter och utmaningar. Observera att den öppna utbildningen riktar sig till enskilda personer, medan du som ska gå utbildningen inom ramen för en gemensam satsning i din förvaltning/grupp ska gå en anpassad utbildning.

Ingen kan säga hur Göteborgs Stad kommer att se ut om tio år. Det enda som är säkert är att det kommer att vara väldigt annorlunda mot hur det ser ut idag. Den största utmaningen ligger därför inte i att förutspå vad som kommer att komma härnäst, utan att säkerställa att vi har förmågan att hantera förändring. Förändringar innebär stora utmaningar. Digitalisering, robotisering, effektivisering och tillitsbaserad styrning är några av de begrepp som vi möter dagligen. Men vi pratar inte lika ofta om vad dessa förändringar innebär för vår kultur, organisation och arbetssätt, och vilken typ av utmaningar det för med sig eller vilka nya krav det ställer på våra ledares förmåga att hantera förändring. Under den här utbildningen kommer vi att reflektera tillsammans över vad som egentligen krävs för att leda en framgångsrik förändring. Du kommer att möta andra deltagare med olika typer av ledande roller: projektledare, verksamhetsutvecklare, utvecklingsledare, chefer etc.

För att dynamik i dialogen ska uppstå och ni som deltagare ska få ut så mycket som möjligt av utbildningen, krävs det minst 6 deltagare. När du är anmäld, gör en egen bokning i din kalender tills kallelsen kommer, en vecka innan kursstart. Om du anmält dig till ett utbildningstillfälle där ni blir för få, kommer du att få besked om det när anmälningstiden gått ut (en vecka innan första utbildningsdagen) . Du har då möjlighet att anmäla dig till ett kommande tillfälle istället.

Om du får annat förhinder än giltig frånvaro som sjukdom eller VAB, och meddelar det efter att anmälningstiden gått ut, debiteras hel kursavgift.

Till dig som är chef: Istället för att anmäla dig som enskild till denna öppna utbildning, kan du och dina chefskollegor välja att tillsammans gå en förvaltningsanpassad utbildning. Innehållet är i grunden detsamma men dialogen är inriktad på de specifika förändringar som ni står inför och hur ni tillsammans kan arbeta med dem. Läs mer här i Utbildningsportalen, "Att leda i förändring - Förvaltningsanpassad utbildning."

 

Mål

När ledare får kunskap och stöd för att leda medarbetare i förändring, kan produktionsbortfallet minska och samtidigt förbättras medarbetarnas arbetssituation under förändringsfasen. Det handlar om att använda välkända kunskaper om den mänskliga psykologin och samtidigt se till att det finns bra förutsättningar i organisationen att arbeta strukturerat med förändringsledning.

 

Förkunskaper 

Inga förkuskaper krävs.
 

Målgrupp

Enhetschefer och andra med ledande roller

 

Material

Inget
 

Omfattning

Två halvdagar.
 

Plats

Distansutbildning via Teams.
 

Kostnad

2500 Kr/pp
 

Innehåll

 

  • Teori kring förändringsledning
  • Vad händer med oss människor i förändring?
  • Att leda människor i förändring
  • Upplevelsebaserade övningar
  • Metoder och verktyg

 

 

Utbildningsansvarig

Vid frågor kontakta Anna Holmberg Björk via e-post:
 

Hantering av personuppgifter

Klicka här för att läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter.