Barn- och elevhälsans upptaktsdag

Vi har haft ett stort intresse för att efteranmäla sig till barn- och elevhälsans upptaktsdag. Vi har handlagt inkommande förfrågningar i turordning och från och med den 21 augusti 2023 tar vi inte emot fler önskemål om plats.
 
Den 22 september samlas barn- och elevhälsan på en upptaktsdag inför läsåret. Temat är självtillit och motståndskraft och hur vi främjar lärande och psykisk hälsa hos barn och elever.

Målgrupp

Personal inom barn- och elevhälsan samt rektorer i Göteborg Stad, fristående verksamheter och andra kommuner.

Plats
Burgårdens konferenscenter

Kostnad

  • Gratis för medarbetare i Göteborgs Stad
  • 600 kronor för medarbetare i fristående verksamheter och andra kommuner

Anmälan är bindande. Arbetar du inom Göteborgs Stad debiteras 600 kronor om du inte nyttjar din bokade plats. Om du arbetar i fristående verksamhet eller annan kommun återbetalas inte deltagaravgiften.

Program

08:00–08:45 Registrering 
08:45–09:00 Inledning 
09.00–09:30  Första 1000 dagarna. Föreläsare: Gunilla Lönnberg, doktor i medicinsk vetenskap, folkhälsovetare och forskare vid  Uppsala Universitet. Om betydelsen av de första tusen dagarna för livslång hälsa och pågående forskningsprojekt om insatser under den här tiden i livet för att ge familjer en gynnsam start.
09.30–09.45 Paus
09:45–10.15 Resiliens i barns och ungdomars utveckling och förskolans ocn skolans roll i att främja resiliens för sina elever. Föreläsare: Therése Skoog, professor i psykologi vid Göteborgs universitet som i över 20 år forskat om barn och ungas psykologiska och sociala utveckling  och vad som kan göras för att påverka den i en mer positiv riktning.   
10:15–10:45 Paus 
10:45-11:45 Föreläsning Therése Skoog, fortsättning
12.00–13.30 Lunchpaus
13.30–15.30 Professionsspecifika föreläsningar:
  • Kuratorer: Förebygga och förhindra ungdomskriminalitet och  normbrytande beteende. Föreläsare: Therése Skoog, professor i  psykologi
  • Psykologer: Att främja barns och ungas välmående genom fokus på socialt och känslomässigt lärande. Föreläsare: Sabina Kapetanovic, docent i psykologi
  • Skolsköterskor och skolläkare: Hur statistiken i elevhälsodatabasen tillsammans med elevsamtal kan bli ett verktyg för planering och uppföljning. Föreläsare: Helena Svernling, Uddevalla kommun. Faktorer som kan påverka stress hos ungdomar. Föreläsare: Yun Chen, docent, Göteborgs universitet 
  • ​Specialpedagoger och speciallärare: Stärka och utveckla skolans psykosociala miljö. 
    Föreläsare: Emma Leifler, lärare, lektor och specialpedagog
  • Rektorer: Att bygga motståndskraft på olika nivåer i organisationen
    Föreläsare: Elin Hoff Brattberg, leg. psykolog, organisationskonsult och universitetsadjunkt Göteborgs universitet

Kontakta oss

E-post: center.for.skolutveckling@educ.goteborg.se

Hantering av personuppgifter