Coachande förhållningssätt

Nästa tillfälle: 27/2, 20/3, 17/4 2024, kl. 8:30-12:00

Grundläggande i det coachande förhållningssättet är att ha tillit till människor egna förmågor och kompetens. Efter genomgången utbildning har kursdeltagarna fått möjlighet att reflektera över sitt eget sätt att agera och kommunicera. Praktisering av det coachande förhållningssättet ökar motivation, engagemang, delaktighet och ansvarstagande samt skapar ett gemensamt lärande på arbetsplatsen. Det kan också leda till bättre måluppfyllelse och utveckling på lång sikt.

 

Mål

Du som medarbetare som har ett särskilt uppdrag i att handleda, samordna eller utveckla verksamheten kommer att ha stor nytta av att vara skickligare att stötta andra människors potential genom det coachande förhållningssättet.

 

Förkunskaper 

Inga särskilda förkunskaper krävs

 

Målgrupp

Medarbetare med särskilt uppdrag att handleda, samordna eller utveckla verksamheten

 

Omfattning

3 halvdagar, 27/2, 20/3, 17/4 2024 kl. 08:30-12:00 vid varje tillfälle.

Teori varvas med praktiska övningar, reflektion och dialog. Deltagaren förväntas bidra till en trygg lärandemiljö och ta en aktiv roll under utbildningen. Mellan tillfällena tillämpar deltagaren sina färdigheter och noterar sina reflektioner. Utbildningen omfattar tre utbildningstillfällen och modulerna bygger på varandra. Det är därför viktigt att tillse att du som deltagare har möjlighet att närvara vid alla kurstillfällen.

 

Plats

Gårdavägen 2, samling i receptionen.

 

Kostnad

3 500 kr.
 

Innehåll

  • Vad är coaching? Coachingens begrepp och grundstruktur.

  • Vad innebär ett coachande förhållningssätt? Metod och struktur i ett coachande samtal. Förutsättningar, möjligheter och fallgropar.

  • Coachingfärdigheter, praktisk övning. 

 

Utbildningsansvarig

Vid frågor kontakta Maria Lekenstam, Intraservice
 

Hantering av personuppgifter

Klicka här för att se hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Sista anmälningsdag:  2024-02-16. Avanmälan efter sista anmälningsdagen debiteras med full avgift.