Sekundär traumatisering – att påverkas och förändras av arbetet

Utbildning med Linn Moser Hällen riktad till chefer, HR-personal och skyddsombud. Syftet är att ge kunskap om hur vi påverkas av arbetet med våld i nära relationer och hur det går att skapa hållbarhet i yrkeslivet​.

 

Mål

​​Att skapa hållbarhet i arbetslivet för de som upptäcker, möter och bemöter våld i nära relationer inom kommunal verksamhet.
 

Förkunskaper 

​​Inga förkunskaper krävs.​ 
 

Målgrupp

HR, chefer och skyddsombud inom Göteborgs Stad samt avtalskommuner.
 

Material

​​Inget material krävs. ​ 
 

Omfattning

​​En heldag. ​ 
 

Plats

​​ Ullevi konferens Paradentrén, 411 40 Göteborg.​ 
 

Kostnad

Kostnadsfritt.
 

Innehåll

  • Kunskap om centrala begrepp såsom; Sekundär traumatisering, Vikarierande traumatisering, Compassion fatigue och Utbrändhet
  • Varför och hur vi påverkas av vårt arbete 
  • Hur vi kan förebygga ohälsa på arbetsplatsen
  • Hur vi skapar hållbarhet här och nu och på lång sikt
 
Linn Moser Hällen är utbildad socionom, handledare i psykosocialt arbete och grundläggande psykoterapi.  Linn har en lång erfarenhet av att arbeta med socialt arbete och våld i nära relationer. Hon har bland annat arbetat som socialsekreterare, metodutvecklare, samordnare och som arbetsledare inom socialtjänsten.  Linn är en av redaktörerna och författarna till boken Våld i nära relationer- socialt arbete i forskning, teori och praktik. Linn är även redaktör och författare till boken Intersektionella perspektiv på våld i nära relationer. 

Utbildningsansvarig

Vid frågor kontakta:

Hantering av personuppgifter