Utbildning i Ciceron för handläggare Vår 2024

Utbildningen Ciceron för handläggare är tillgänglig för dig som arbetar i något av förvaltningarna och bolagen som ska införa det nya dokument-och ärendehanteringssystemet Ciceron under våren 2024. Den vänder sig till lokala utbildare som i sin tur ska utbilda sina handläggare på förvaltningen eller bolaget.

Utbildningen är till för lokala utbildare som arbetar med den politiska ärendeprocessen och i synnerhet med frågor som rör politisk ärendehantering. Som lokal utbildare kommer du utbilda handläggare vars arbetsuppgifter handlar om att arbeta med ärenden som ska upp till nämnden eller styrelsen. Den vänder sig till alla oavsett tidigare erfarenheter av att ha arbetat med Ciceron.
 

Mål

Målet är att erhålla kunskap om systemet, dess funktionalitet och arbetssätt för att utveckla förmåga att utbilda handläggare i sin systemroll.

 

Förkunskaper 

Genomgått utbildning i Registrering och ärendehantering.

Du behöver även läsa Handboken i den politiska ärendeprocessen.

Du hittar Handboken på projektsidan:

Projektsida införa stöd för dokument- och ärendehantering i nuvarande/tidigare intranätet: https://intranat.goteborg.se/wps/portal/int?uri=gbglnk:arendehantering

Projektsida införa stöd för dokument- och ärendehantering i Digitala navet: https://goteborgonline.sharepoint.com/sites/digitalanavet-leverera-interna-tjanster/_layouts/15/DocIdRedir.aspx?ID=NAVETLEVINTJ-1441334383-76

 

Målgrupp

Utbildningen baseras på train-the-trainer konceptet och vänder sig till Lokala utbildare i förvaltningar och bolag som inför det nya dokument- och ärendehanteringssystemet Ciceron. Målgruppen är inte de med systemrollen Handläggare.

 

Material

Tag med egen dator

 

Omfattning

Utbildningen genomförs under en halvdag. Utbildningen är lärarledd och genomförs fysiskt på plats hos Intraservice. Tidslängden är 3 timmar. Vi kommer varva både teori och praktik. Därför är det viktigt att ha ansökt behörighet till rätt systsemroll i god tid. Detta gör du via Mina Verktyg. Du behöver både ha tillgång till produktions-och utbildningsmiljön.
 
 
Plats

Intraservice, Rosenlundsgatan 4. Anmälan sker på plan 1.

 

Kostnad

Kostnadsfri utbildning. Om du inte avanmäler dig senast en vecka innan utbildningen och därmed inte dyker upp kommer vi att debitera 500kr.

 

Innehåll

Utbildningen kommer utgå från nedanstående innehållspunkter:

  • Utbilda i Ciceron
  • Anpassa utbildningsmaterialet
  • Genomgång av utbildningsmaterialet
 

Utbildningsansvarig

Vid frågor kontakta Medina Avdic, Intraservice.
 

Hantering av personuppgifter

 

Tillfällen

   

Titel: Utbildning i Ciceron för handläggare
Startdatum:
Slutdatum:
2024-05-10 09:00
2024-05-10 12:00
Plats: Intraservice, Rosenlundsgatan 4. Anmälan sker i receptionen på plan 1.
Lediga platser: 14
Sista anmälningsdag: 2024-05-03
Titel: Utbildning i Ciceron för handläggare
Startdatum:
Slutdatum:
2024-05-24 09:00
2024-05-24 12:00
Plats: Intraservice, Rosenlundsgatan 4. Anmälan sker i receptionen på plan 1.
Lediga platser: 11
Sista anmälningsdag: 2024-05-17