Förstå och arbeta med kriminalitet

Vill du lära dig mer om bakgrundsmekanismerna till kriminalitet? Vill du lära dig mer om hur du ska arbeta med kriminalitet? Välkommen till Psykologenheten Göteborgs kurs Förstå och arbeta med kriminalitet

Kursen omfattar 2 heldgar

Pris: 5.000 kr

 

Kursen syftar till att ge personal inom Socialtjänst och angränsande verksamheter en djupare förståelse för kriminalitetens bakgrund och dess påverkan på samhället. Kursen syftar till att belysa olika aspekter av kriminalitet, inklusive dess uppkomst, riskfaktorer och de sociala och ekonomiska konsekvenserna. Vidare kommer kursen också betona vikten av förståelse och bemötande i hanteringen av kriminalitet, samt utforska evidensbaserade metoder och strategier för att bryta den kriminella livsstilen och främja återanpassning till samhället.

Med reservation för eventuella förändringar kommer kursens upplägg se ut ungefär så här:

 

  1. Introduktion till kriminalitetens bakgrund: Kursen startas med en fördjupad förståelse av vad kriminalitet är, dess olika former och dess påverkan på individer och samhället.
  2. Riskfaktorer och uppkomst av kriminalitet: Vi går igenom risk- behovs och mottaglighetsmodellen (RBM) och belyser de faktorer som ökar risken för kriminellt beteende och hur kriminalitet ofta utvecklas.
  3. Socialtjänstens (den berörda personalens) roll: Vi diskuterar socialtjänstens centrala roll i att bemöta och behandla kriminalitetsrelaterade frågor, inklusive förebyggande arbete, interventioner och rehabilitering.
  4. Effektiva interventioner: Vi presenterar beprövade metoder och strategier för att bryta den kriminella livsstilen och stödja rehabilitering, såsom KBT, färdighetsträning och återfallsprevention.
  5. Fallstudier och praktisk tillämpning: Vi använder oss av fallstudier och praktiska exempel för att visa hur teori omvandlas till praktisk handling inom socialtjänsten.
  6. Diskussion och interaktion: Vi försöker främja diskussioner och interaktion mellan deltagarna för att främja utbyte av idéer och bästa praxis.
  7. Avslutande reflektioner och nästa steg: Vi avslutar kursen med en sammanfattning av viktiga insikter och strategier samt föreslå nästa steg för deltagarna att ta med sig i sitt arbete.

 

Datum: 21-22 mars 2024.

Plats:Vågmästaregatan 1H (vån 4Ö). Psykologenheten Göteborgs Stad

Pris: 5000 kr

Tid: 09.00-16.00.

Deltagarna är välkomna från 8.30 då det kommer finnas kaffe och mackor på plats.

Till eftermiddagen bjuds det på fika. Till lunch finns flertalet lunchrestauranger i närheten för den som vill köpa mat.

Kursledare: Evelina Dervisoski och Joakim Sundmark, leg psykologer.”