Test Amaniel 250308

I vår nutid, då samhället präglas av oro kring barn som tidigt rekryteras in i gängkriminalitet, desinformationskampanjer mot socialtjänsten och parallella samhällen där barn växer upp i utanförskap pågår ständigt en debatt om vad som krävs för att vi ska lyckas skapa trygghet och jämlika uppväxtvillkor för alla barn i Sverige. Forskning visar att en av de största orsakerna till den negativa utvecklingen är bristen på tillit och en känsla av utanförskap i relation till det svenska samhället.

Prata med föräldrar är en metodhandbok för personal i det tillitstärkande arbetet med utrikesfödda föräldrar. Syftet med handboken är att ge dig som professionell vägledning i hur du kan engagera dig i en interkulturell dialog, bygga förtroende och samtidigt säkerställa ett rättighetsbaserat förhållningssätt. Prata med föräldrar är ett kunskapsbaserat material som arbetats fram tillsammans med experter och forskare på området samt en fokusgrupp med utrikesfödda föräldrar. 

 

Utbildningen vänder sig til dig som möter målgruppen utrikesfödda föräldrar i ditt arbete. Vi går igenom handboken Prata med föräldrars innehåll med särskilt fokus på områden som interkulturell- och tillitsstärkande dialog, barns rättigheter, våld i nära relationer samt hedersrelaterat våld och förtryck. 

Längd: 3 h 30 min


Tillfällen

   

Titel: Test Amaniel 240308
Startdatum:
Slutdatum:
2024-03-08
2024-05-08
Plats: Ekelundsgatan 1, våning 1 lokal: Hållbarheten
Lediga platser: 10
Sista anmälningsdag: 2024-05-01
Status: Startat