Att samtala med våldsutsatta barn och vuxna

En halvdag om att ha samtal med personer som har erfarenhet av våldsutsatthet. 
Föreläsare är Ana-Dolori Marinović, socionom med över 15 års erfarenhet av att möta våldsutsatta kvinnor, LHBTQ-personer och barn.

Mål
 
​​Målet med utbildningen är att med hjälp av övningar och reflektioner fördjupa kunskapen kring samtal med våldsutsatta barn och vuxna ​ 
 

Förkunskaper 

Grundläggande förkunskaper om våld i nära relationer krävs. 
 

Målgrupp

​​Medarbetare i Göteborgs Stad och avtalskommuner som möter barn och unga vuxna i sitt arbete. Samt de organisationer som ingår i IOP-avtal om arbetet kring våld i nära relationer och mäns våld mot kvinnor och barn​ 
 

Material

Inget material krävs. 
 

Omfattning

En halvdag
 

Plats

Burgårdens konferenscenter. Skånegatan 20, Göteborg 
 

Kostnad

Ingen kostnad.
 

Innehåll

Att upptäcka och synliggöra våld och våldsutsatthet är en stor och lagstadgad del av socialtjänstens arbete. För den våldsutsatta är möjligheten att samtala om våldet är avgörande för att återta sitt liv.  

 

Den här utbildningen vänder sig till dig som arbetar behandlande och som vill veta mer om vad den här typen av samtalsstöd kan innebära. Utbildningen kan också passa dig som arbetat ett tag och behöver påfyllnad.   
 

Under den här interaktiva eftermiddagen får deltagarna möjlighet att testa samtals- och reflektionsövningar i olika gruppkonstellationer.  

 
Ana-Dolori Marinović är socionom och har i över 15 år mött våldsutsatta kvinnor, LHBTQ-personer och barn på kommunal och ideell kvinnojour samt Rädda Barnen.  

 

Alla deltagare under utbildningen kommer få boken Lyssnande lager – en reflektionshandbok till dig som möter barn och ungdomar med erfarenhet av våldsutsatthet skriven av Ana-Dolori Marinović utgiven av Rädda Barnen. 

 

Utbildningsansvarig

Vid frågor kontakta
 

Hantering av personuppgifter

Klicka här för att läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter.
 
 

Tillfällen

   

Titel: ​​Att samtala med våldsutsatta barn och vuxna​
Startdatum:
Slutdatum:
2024-10-08 13:00
2024-10-08 16:00
Plats: Burgårdens konferenscenter. Skånegatan 20 Göteborg
Lediga platser: 0
Sista anmälningsdag: 2024-10-01
Status: Fullbokad