Utbildningen handlar om ungas relationer och när svartsjuka slutar vara romantisk. Många unga saknar erfarenhet och kunskap om vad som utgör en sund relation eller vilka rimliga krav man kan ha på en partner. Studier visare att unga är mer utsatta för våld därför kommer du att få med dig kunskap om hur våldet kan se ut, hur det kan upptäckas och vilket stöd en utsatta eller förövaren kan få. Utbildningen kommer även behandla hur du kan arbeta preventivt för att motverka våld i ungas relationer.
Vid utbildningstillfället kommer deltagarna att få prova på olika material och metoder finns tillgängligt för att arbeta främjande och förebyggande vad gäller våld i ungas relationer. Utbildningsdagen kommer att varva föreläsningar och övningar där deltagarna reflekterar och utbyter tankar med varandra.
Utbildningen är för dig som vill lära mer om hur man kan förebygga användning av alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel (ANDTS) hos barn och ungdomar. Målet är att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för välmående, lärande och utveckling.
Utbildningens syfte är att förstärka och utveckla skolans förebyggande arbete kring alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel (ANDTS). Målet är att skapa de bästa förutsättningarna för barn och ungdomar att trivas, lära och utvecklas.
Utbildningen vänder sig dig som möter målgruppen utrikesfödda föräldrar i ditt arbete. Vi går igenom handboken Prata med föräldrars innehåll med särskilt fokus på områden som interkulturell- och tillitsstärkande dialog, barns rättigheter, våld i nära relationer samt hedersrelaterat våld och förtryck.
Prata med föräldrar är en metodhandbok för personal i det tillitstärkande arbetet med utrikesfödda föräldrar. Utbildningen vänder sig till dig som vill utbilda kollegor i din verksamhet. Vi går igenom handboken Prata med föräldrars sju moduler och arbetar med pedagogiska övningar samt reflektion. Med hjälp av utbildningen får du en fördjupad förståelse av hela materialet.
Här kan du läsa mer:
Prata med föräldrar - Göteborgs Stad (goteborg.se)
Ungdomstiden innebär både frigörelse och risktagande. Forskningen visar att droganvändning, våld, kriminalitet och psykisk ohälsa delar liknande risk- och skyddsfaktorer. Som en viktig vuxen kan du aktivt arbeta för att främja skyddsfaktorerna och därigenom stärka barn och ungdomars hälsa och utveckling.
Utbildningen fokuserar på hur du, i ditt arbete med ungdomar, kan arbeta för att förhindra våld och säkerställa deras rätt till en uppväxt utan våld. Utbildningen grundar sig på WHO:s strategier och ger dig grundläggande kunskap om våldspreventivt arbete. Dessutom får du inspiration och konkreta verktyg för att starta eller förstärka ditt arbete inom detta område. Utbildningen kommer att kombinera föreläsningar med tid för reflektion och diskussioner.
Utbildningen är inriktad på hur du, i ditt arbete med barn och deras omsorgspersoner, kan arbeta förebyggande och främjande för att säkerställa barns rätt till en uppväxt fri från våld. Målet är att inspirera och tillhandahålla verktyg för att antingen initiera eller stärka ditt arbete inom detta område. Under utbildningen kommer vi att prata och diskutera för att du ska kunna lära dig och dela med dig av dina tankar.
Denna utbildning riktar sig till dig som har personalansvar eller stödjer chefer i rehabiliteringsarbetet. Vi går igenom hur IT-systemet Adato stödjer dig i denna process.
Adato webbutbildning
Utbildning i hur man skapar program.
Utbildningens syfte är att stärka och utveckla skolans förebyggande arbete med Alkohol, Narkotika, Dopning, Tobak och Spel (ANDTS) för att barn och ungdomar ska må bra, lära och utvecklas.
Tvådagars utbildning i användardriven innovation/utveckling för dig som arbetar med verksamhetsutveckling i din vardag.
En kort prova på kurs i användardriven innovation/utveckling som vänder sig till alla som är nyfikna på arbetssättet.
Här får du testa på att göra en användarresa varvat med teori. Utbildningen utgår från Sveriges Kommuner och Regioners innovationsmodell, innovationsguiden.se.
En kortare utbildning inom användardriven innovation/utveckling tillgänglig för dig som chef i Göteborgs Stad.
Användarträff för dig som kommit igång med MAP och Matrigma och använder testverktygen i din roll idag.
Vår utbildning Arbete På Väg ger dig teoretisk kunskap i hur du arbetar i trafikmiljö på ett säkert sätt.
Utbildningen ger grundläggande kunskaper om att arbeta med arkiv- och informationshantering i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad
Så här arbetar Dricksvattenproduktion strukturerat med beredningar av underhållsarbeten
Arbetsmiljö för ledningsnät
Syftet är att få kunskap om hur vi kan skapa en mer hjärnvänlig arbetsmiljö.
Arbetsmiljö för Dricksvattenproduktion
Den här utbildningen riktar sig till dig som behöver lära dig mer om arbetsrättsliga villkor i upphandlingar.
En halvdagsutbildning om förändringsarbete med män som utövar våld i sina nära relationer.
Under utbildningen får du kunskap om Kriscentrum för mäns förändringsarbete med män som har ett våldsamt beteende.
Utbildningen är till för dig som vill lära dig mer om hur du leder eller deltar i digitala möten i Teams. Du får lära dig olika funktioner och får tips och idéer på hur du får till bra digitala möten.
Har du en roll där du vägleder och coachar andra utan att ha det formella chefsansvaret? Då kan detta vara rätt utbildning för dig.
En utbildningssatsning för dig som i din yrkesutövning inom socialtjänsten utreder våld i nära relationer.
Syftet med utbildningen är att höja kunskapsnivån och stärka personal som i sitt arbete möter barn som lever med våld i nära relationer. Vid kurstillfället varvas föreläsningar med filmer, reflektioner och gruppdiskussioner.
Om våld i nära relationer där en eller flera är hbtqi-personer.
Målet med utbildningen är att stärka personal som möter barn och unga i att tidigt uppmärksamma barn som är utsatta för våld i nära relationer för att kunna bidra till att de får sina rättigheter av stöd och skydd tillgodosedda. Utbildningen berör främst vikten av tidig upptäckt och frågeställningar kring orosanmälan.
Syftet med utbildningen är att höja kunskapsnivån och stärka personal som i sitt arbete möter barn och vuxna som lever med våld i nära relationer. Kurstillfällena omfattar två halvdagar som varvas föreläsningar med filmer, reflektioner och gruppdiskussioner.
Beställarutbildningen för dig som ska göra inköp i Göteborgs Stad.
Vi går igenom utformningen av personalbudget för att ge användaren förståelse för hur lösningen ska användas.
Vi går igenom utformningen av personalprognos för att ge användaren förståelse för hur lösningen ska användas.
Visning av de administrativa rapporterna i BUPA Hypergene. Vi kommer att gå igenom hur man jobbar med användarhantering, Proceedo-attestanter samt rapporter inom budget- och prognosprocesser.
Utbildningen riktar sig främst till dem som har rollen lokal systemförvaltare på bolagen.
Genomgång av utformningen i analysrapporten i BUPA Hypergene.
Busstur med guidning av stadsarkitekten.
Certifieringsutbildning för dig som ska använda testning vid rekrytering.
Hösten 2023 införs dokument- och ärendehanteringssystemet Ciceron DoÄ hos förvaltningar och bolag i Grupp 1, Projekt Införa nytt stöd för dokument- och ärendehantering. Som stöd i införandet erbjuder huvudprojektet lärarledda utbildningar.Grupp 1 innefattar Stadsledningskontoret, Göteborgs Stadshus AB, Förvaltnings AB Framtiden, Idrotts- och föreningsförvaltningen, Störningsjouren i Göteborg AB, Framtiden Byggutveckling, Boplats Göteborg AB, Göteborgsregionens Fritidshamnar AB, Älvstranden Utveckling AB och Bostads AB Poseidon.
Våren 2024 införs dokument- och ärendehanteringssystemet Ciceron DoÄ hos nedanstående förvaltningar och bolag i grupp 1, projekt införa stöd för dokument- och ärendehantering. Som stöd i införandet erbjuder huvudprojektet lärarledda utbildningar.Förvaltningar och bolag i grupp 1 som inför Ciceron DoÄ våren 2024: Stadsrevisionen, Förvaltnings AB GöteborgsLokaler, Göteborgs Stads Bostad AB, Göteborgs Egnahems AB, Gårdstensbostäder AB, Familjebostäder i Göteborg AB, GotEvent AB, Stadsbyggnadsförvaltningen, Stadsmiljöförvaltningen, Stadsfastighetsförvaltningen och Exploateringsförvaltningen.
Nästa tillfälle: 27/2, 20/3, 17/4 2024, kl. 8:30-12:00
Nästa tillfälle: 7/2, 1/3, 20/3 2024, kl. 8:30-12:00
Utbildningen om Dataskyddsförordningen, DSF, handlar om hur vi säkrar rätten till privatliv när vi behandlar personuppgifter i vårt dagliga arbete. Utbildningen tar cirka 30 minuter.
Teoretisk och praktisk utbildning inför insulindelegering
OBS denna utbildningen är endast för medarbetare i SO Centrum
OBS denna utbildningen är endast för medarbetare i SO Nordost
Semestervikarier delegeras normalt inte för insulin
Informationssäkerthetsutbildning för alla medarbetare i Göteborg Stad.
I flera skolundersökningar framkommer tydligt att nya nikotinprodukter, som e-cigaretter (vejp) och vitt snus, blir allt vanligare bland ungdomar. Många tror att dessa produkter är ofarliga, men vilka är riskerna och konsekvenserna när unga använder nikotinprodukter?
Utbildning i direktupphandling för dig som ska göra en direktupphandling i Göteborgs Stad.
Genomgång av processtegens funktion och nytta, hur de kan styras och kontrolleras samt risker.
I denna webbutbildning får du möjlighet att lyssna på tre olika föreläsningar om dövas livsvillkor och vardag. Ämnena för de tre olika föreläsningarna är: Dövas livsvillkor och vardagTillgänglighet ur ett dövt perspektivÄldre dövas livsvillkor och vardag
Ekonomisk granskning av leverantörer inom upphandling
Föreläsningen är för er som arbetar på exploaterings- eller stadsbyggnadsförvaltningen och är en del av Hälsoveckan.
Workshopen är för er som arbetar på exploaterings- eller stadsbyggnadsförvaltningen och är en del av Hälsoveckan.
Webbutbildningen handlar om hur vi tillsammans går från ord till handling för en ekologiskt hållbar stad 2030. Utbildningen riktar sig till förtroendevalda, chefer och medarbetare i Göteborgs Stad.
Grundläggande kunskaper i ergonomi och förflyttningsteknik.
Denna grundläggande webbutbildning ska hjälpa dig att få en förståelse för processen och förbereda dig på att göra en förnyad konkurrensutsättning på egen hand.
Utbildningen vänder sig till ledare och stödresurser som gått utbildningen Att leda i förändring (basutbildningen eller steg 1). Under tre timmar fördjupar vi oss både teoretiskt och praktiskt i frågor kring kommunikationens roll under planeringen och genomförandet av en förändringsresa.
Utbildningen vänder sig främst till stödfunktioner som:
samt till fackliga representanter som har roller i samverkan kring förändringsresor. Under en halvdag varvar vi de senaste teorierna i förändringsledning med reflektioner och övningar utifrån era aktuella utmaningar.
samt till fackliga representanter som har roller i samverkan kring förändringsresor.
Under en halvdag varvar vi de senaste teorierna i förändringsledning med reflektioner och övningar utifrån era aktuella utmaningar.
En till två gånger om året erbjuds du som nyanställd gemensamma introduktionstillfällen. Dessa består av en halvdag då nyanställda samlas för att få en god bild av förvaltningen, avdelningarna och stadsutvecklingen i Göteborg.
Under utbildningen beskrivs och exemplifieras arbetet med att hjälpa våldsutsatta personer att återhämta sig genom att lägga fokus på bemötande. Utbildarna, Annika Eklund Erikson och Anna Olbers är socionomer och psykoterapeuter med lång erfarenhet av arbete på Kriscentrum för kvinnors samtalsmottagning.
Grundläggande introduktion till Excel och flera användbara funktioner som är bra att börja med. Utbildningen genomförs av GO-DigIT och är en utbildningssatsning för att höja den digitala kompetensen hos medarbetare inom staden. Utbildningen riktar sig främst till medarbetare som har tillgång till Excelprogrammet på datorn (E3-licens) och som vill lära sig mer om Excels grunder. En enklare version av Excel finns på webben, men där finns inte alla funktioner som presenteras i denna utbildning.
Du som är IT-ambassadör i GO-DigIT är välkommen att anmäla dig till våra utbildningstillfällen. Innan du själv håller i en utbildning för dina kollegor eller stöttar dem i digitalt arbetssätt kan det vara bra om du själv har tagit del av någon av GO-DigITs utbildningar. Vid varje utbildningstillfälle går vi igenom utbildningsmaterialet och du får möjlighet att tillsammans med andra IT-ambassadörer ställa frågor till någon av utbildningsledarna.
Utbildningarna genomförs av GO-DigIT och är en utbildningssatsning för att höja den digitala kompetensen hos medarbetare inom staden.
Utbildningen ger en grundläggande introduktion i Sharepoint och flera användbara funktioner samt hur dokumentbiblioteket kan användas. Utbildningen genomförs av GO-DigIT och är en utbildningssatsning för att höja den digitala kompetensen hos medarbetare inom staden. Utbildningen riktar sig till medarbetare som är medlem i en Sharepoint yta och har behörighet att arbeta på ytan.
Utbildning i Sharepoint för ägare och utsedda administratörer med behörigheten ägare. Utbildningen Sharepoint Redigering handlar om hur du som ägare kan anpassa (redigera/ändra) startsidan/vänstermenyn med fokus på ytans utseende och funktionalitet samt hur du administrerar behörigheter.
Utbildningen genomförs av GO-DigIT och är en utbildningssatsning för att höja den digitala kompetensen hos medarbetare inom staden.
I denna webbutbildning lär du dig hur surfplattan kan användas i ditt dagliga arbete med brukare.Utbildningen är anpassad för smartphone.
Detta är en av flera grundläggande, valbara utbildningar för chefer.
Genomgången av delar inom ekonomistyrning och redovisning bidrar till ökad möjlighet att förstå och hantera ditt resultatansvar.
Att göra inköp till stadens verksamheter är en ansvarsfull och viktig uppgift där vi vill stärka dig som chef och ge dig en grund till regelverket.
Utbildningen ledarskap för en kommunikativ organisation tar avstamp i stadens styrande dokument för kommunikation. Du får här tillfälle att reflektera kring ditt kommunikativa uppdrag som chef.
Utbildning har som syfte att öka kunskapen i att hantera hot, våld och otillåten påverkan på arbetsplatsen.
En utbildning i hur det är att arbeta offentligt.
Grundläggande utbildning i fastighetsjuridik.
En introduktion i grunderna i de lagar och regler som styr våra inköp och upphandlingar
Gemensam utbildning i plan- och bygglagen för nyanställda.
En gemensam introduktion i hantering av media.
Grundutbildningen Projektledning i Antura för Göteborgs Stad täcker in funktionsområden och arbetsmoment som projektledare och projektdeltagare utför i det dagliga arbetet med projekt. Vi går igenom hur man startar, organiserar, planerar, följer upp och avslutar ett projekt med hjälp av Antura.
Detta är en 2 dagars grundutbildning i förflyttningsteknik för god ergonomi samt lyft och lyftselekunskap och säkerhet.
Obligatorisk utbildning på 2 dagar i Ergonomi- och Förflyttningskunskap för all omsorgspersonal inom Äldre Vård- och Omsorgsförvaltningen samt förvaltningen för Funktionsstöd
Obligatorisk utbildning på 2 dagar i Ergonomi- och Förflyttningskunskap för all omsorgspersonal inom Äldre, vård- och omsorgsförvaltningen samt förvaltningen för Funktionsstöd.
Utbildning ger användare kunskap i hur man bokför en huvudboksverifikation, samt hur man reverserar och omkonterar en verifikation.
Utbildningen ger dig en övergripande insikt i arbetet med IT- och verksamhetsarkitektur samt grundläggande kunskap om verktyg och metoder för att kunna beskriva en verksamhets övergripande nuläge och framtida målläge utifrån perspektiven verksamhet, information, applikation och infrastruktur.
Vill du leda en utbildning om arbetsbelastning och återhämtning för hela arbetslaget?
Handledarutbildning ger förståelse för hur medarbetares/kollegors arbetsplatsförlagda lärande, fungerar och vad du behöver för kunskapsöverföring. Du får också kompetens för att introducera nyanställda.
Detta är en grundläggande utbildning för dig som vill komma igång i rollen som ägare till en samarbetsgrupp i Teams. Du får lära dig hur du hanterar behörigheter och roller samt hur du anpassar gruppens inställningar för era behov.
Hur funkar det egentligen med filer och att dela dokument? Var finns dom? Vem kommer åt dom? I detta webbinarie får du lära dig grunderna i hur det funkar med filer i Microsoft 365. Vi utgår från verktygen Onedrive, Sharepoint och Teams och reder ut begreppen.
Anmälan till denna utbildning riktar sig till dig som är chef eller HR i Göteborgs Staden och som önskar komplettera webbutbildningen (IA för chef och skyddsombud) med en lärarledd digital utbildning.
Anmälan till denna utbildning riktar sig till dig som är huvudskyddsombud i Göteborgs Staden och som önskar komplettera webbutbildningen (IA för chef och skyddsombud) med en lärarledd digital utbildning.
IA systemet hanterar medarbetarnas rapporteringar av riskobservationer, tillbud, skada och kränkningar/diskriminering. Vi går igenom IT-systemet och hantering av inkomna händelser.
I IA systemet rapporterar du riskobservationer, tillbud, skada och kränkningar/diskriminering. Vi går igenom hur du rapporterar en händelse och du får en bakgrund kring det systematiska arbetsmiljöarbetet.
Anmälan till denna utbildning riktar sig till dig som är chef på stadsbyggnadsförvaltningen.
Detta är ett tillfälle för chefer att träna på och lära mer kring metodik och teknik i intervjusituationer med kompetensbaserad rekrytering som utgångspunkt. Utbildningen ger deltagarna färdigheter, kunskaper och praktiska verktyg som de kan omsätta och använda i vardagen.
Utbildningen vänder sig till dig som är ny projektledare på Intraservice och ska fungera som en kort introduktion inom projektstyrning på Intraservice.
Välkommen till introduktion för semestervikarier.
Introduktion för timvikarier i Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen. I introduktionsutbildningen får alla nyanställda timvikarier ta del av information som är bra att veta innan de börjar arbeta.
Detta program samlar de delar som utgör den gemensamma introduktionen för nyanstäldla på stadsbyggnadsförvaltnignen.
Den här utbildningen riktar sig till dig som ska söka information och använda kunskapsartiklar i ditt dagliga arbete. Du lär dig söka, flagga och länka artiklar till ärenden
Introduktionen ger grunden för uppdraget, förbereder medarbetaren på vad yrkesrollen innebär samt vilka metoder och arbetssätt som används.
Jobba på myndighet – förvaltningar och bolag i Göteborgs Stad.
Jobba på myndighet – Intraservice
Hur Kretslopp och vatten ska hantera kamerabevakning utifrån gällande lagstiftning
Introduktion för nyanställda i Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen. Första kapitlet handlar om att arbeta i Göteborgs Stad och information om förvaltningen.
Introduktion för nyanställda i Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen. Andra kapitlet handlar om Digitala navet, Personec självservice och IA-systemet.
Introduktion för nyanställda i Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen. Fjärde kapitlet handlar om Förmånsportalen och Falck Healthcare.
Introduktion för nyanställda i Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen. Femte kapitlet handlar om programmen i Microsoft 365.
szdfgsdg
En introduktion för medlemmar i kategoriråd
En introduktion till Göteborgs Stads kategoristyrning
Psykologenheten Göteborgs Stad anordnar:
KBT/ACT utbildning hösten 2023
11-12 september
2-3 oktober
24 oktober
I detta webbinarium går vi igenom grunderna i Microsoft 365. Webbinariet vänder sig till dig som vill komma igång med verktygen.
I detta webbinarium får du en genomgång av Onenote från grunden. Webbinariet vänder sig till dig som vill komma igång med tips hur du kan använda Onenote.
Syftet med utbildningen är att komma igång med Teams. Att varje deltagare ska veta hur man hanterar en chatt i Teams samt hur man bokar i digitala möten via Teams.
Kunskapstest for blivande gode man eller forvaltare, Goteborgs Stad
Introduktion till metod och material i Göteborgs stads föräldraskapsstöd för nyanlända och utrikesfödda föräldrar.
Denna utbildning riktar sig till dig som ska arbeta med LAS-hantering.
I denna utbildning ökar du medvetenheten om hur viktigt det är att ha en god hygien för att inte riskera att dricksvattenkvaliteten påverkas. Detta gäller såväl den personliga hygienen som vid olika former av arbetsutförande.
Föreläsningen syftar till att öka kunskapen om vad lustgas är och vad det finns för risker med att använda substansen. Vikten av att våga prata med unga om det och var du kan söka stöd om behov finns.
Utbildning i läkemedelshantering. Steg 2 i delegeringsprocessen.
Lärledarutbildningens syfte är att stärka de pedagoger som har i uppdrag att leda det kollegiala gemensamma lärandet.
En webbutbildning i bestämmelser för inmätning av Kretslopp och vattens och del av Stadsmiljöförvaltningens ledningar och anläggningar
Utbildningen fokuserar på programmen som ingår i Microsoft 365: Teams, Word, Excel och Powerpoint. Vi kommer gå igenom programmen både i webbversion och i datorversion.
Denna webbutbildning riktar sig till dig som genomfört utbildning i FMR och är ett stöd och komplement till utbildningen Personec Förtroendemannarutinen webb för ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande där du erhållit behörighet.Utbildningen repeterar arbetssätt, bevilja uppdrag, bevilja och korrigera poster samt genomföra kostnadskontroll.
Miniwebbserie är en stöd och komplement till den löneadministrativa processen och ersätter ej ordinarie lärarledd utbildning.
Miniwebbserie Personec Ferie och uppehåll
Miniwebbserie är ett stöd och komplement till den löneadministrativa processen och ersätter ej ordinarie lärarledd utbildning.
En grundläggande utbildning som ger en genomgång av reglerna för mervärdersskatt.
Endags grundläggande utbildning som ger en genomgång av regler för mervärdesskatt och momsersättning. Behandlar de två momssystemen i kommunen. Bland annat gås igenom regler om skatteplikt och undantag från moms, EU-handel och momsersättning (6%, 5% och 18%).
Utbildningen ger dig som förhandlingsledare förutsättningar för att genomföra en lönekartläggning med hjälp av IT-stödet Nekksus Hypergene Personal.
Den här utbildningen vänder sig till dig som är relativt ny i din ledarroll som chef med minst 1 års erfarenhet. Syftet är att stärka dig i rollen som ledare och därmed långsiktigt främja ett gott ledarskap i staden.
Denna utbildning sig riktar sig till dig som arbetar som chef, chefsstöd eller HR-specialist.
Denna utbildning vänder sig till dig som ska arbeta med löneöversyn i IT-stödet Personec Förhandling.
Denna utbildning är obligatorisk för dig som är nämndsekreterare och ska rapportera in i Förtroendemannarutinen. Vi går igenom arbetssätt och de olika momenten för rollen nämndsekreterare i Personec webb.
Denna utbildning är obligatorisk för dig som är ordförande, vice ordförande eller andre vice ordförande. Vi går igenom de olika momenten bevilja uppdragsposter, digital attest och kostnadskontroll för rollen Ordförande i Personec webb.
Den här utbildningen riktar sig till dig som är ny administratör, ny chef eller ny HR-specialist i staden och ska kunna registrera anställningar. Vi går igenom vårt gemensamma arbetssätt i Personec inom Göteborgs Stad. Vi visar också vad din roll ansvarar för i systemet.
Utöver arbetssätt och rollbeskrivning får du möjlighet att själv lägga upp och avsluta en anställning i en utbildningsmiljö. Du får även öva på att hantera de vanligaste avvikelserna från medarbetarnas schema.
Personec grundutbildning riktar sig till dig som arbetar i Personec med rollen chef och samarbetar tätt med kollega med chefsstödsroll som stöttar upp med att administrera gällande upplägg, förändringar o avslut av anställningar.
Kostnadskontrollen är en rapport som du som chef ska kontrollera och godkänna en gång per månad.
Denna utbildning riktar sig till dig som gått grundutbildning i Personec. Vi går igenom de rapporter som finns att tillgå i Personec.
Ge medarbetare grundläggande kunskaper i att rapportera in avvikelser och kontrollera sin lön.Utbildningen riktar sig till medarbetare i Göteborgs Stad. Den innehåller arbetssätt och visar hur du rapporterar in avvikelser och kontrollerar din lön, med mera.
Har du komplexa utmaningar in dina projekt? Behöver du avancerade planeringsmetoder? Krävs det att du samordnar olika produktionsmodeller? Steg 2 täcker många områden och är en blandning av övningar och teori. Kursen är en påbyggnad till Steg 1 och vi tittar närmare på många av de kompetenser som vi jobbade med då och lägger också till nya områden. Vi lägger fokus på övergripande områden som hur vi anpassar projektet till olika produktionsmodeller - t.ex. agilt – och hur vi hittar den effektivaste strategin för leverans av projektet resultat för att maximera bidraget till effektmålet och hur vi bäst kan stötta en pågående affär. Vi ser hur balansen i organisationen mellan linje och projekt påverkar våra möjligheter att styra projektet. Vi dyker djupare i tekniker som WBS och milstolpar, vi lär oss om estimering och earned value, vi räknar på risker och åtgärder för att definiera en korrekt riskpott.
Kursen PPS Steg 1 hjälper dig att styra ditt projekt från start till slut. Som projektledare måste du kunna lägga en stabil grund för projektet och förankra mål, planer och status till alla berörda. När en bra planering är etablerad kommer genomförandet blir både tydligare och enklare för alla inblandade. Efter kursen kommer du kunna planera, styra, ändra och följa upp ditt projekt på ett framgångsrikt sätt. Kursen ger dig större chans att lyckas med dina projekt.
Vill du ha stöd för att kunna engagera och kommunicera med ditt projektteam? Vågar du vara dig själv i en ledande roll? Kan du hantera konflikter? PPS Ledarskap ger dig de kunskaper du behöver för att leda människor i ett gemensamt projektarbete. Du lär dig dra nytta av medarbetarnas samlade kompetens och kapacitet, samt hur du skapar ett vinnande lag, att kommunicera effektivt och hantera olika konfliktsituationer.
Startar ni rätt projekt för att nå era strategiska mål?
Leder initiativen till de förändringar ni är ute efter?
Får ni resurserna att räcka till? PPS Portföljstyrning hjälper dig att omsätta verksamhetens strategi till praktisk handling. Du lär dig hur man värderar ett initiativ mot verksamhetens mål och hur man prioriterar portföljen. Portföljstyrning handlar om att styra verksamhetsutvecklingen genom att starta de initiativ som behövs för att uppnå verksamhetens mål och följa upp så att önskade effekter realiseras.
Var det ett tag sedan du gick en PPS projektledarutbildning? Behöver du fräscha upp dina PPS-kunskaper inför ett kommande projekt eller certifiering? PPS Refresh för projektledare är en distanskurs som hjälper dig att repetera och fräscha upp PPS grundläggande projektledarfärdigheter. Kursen är för dig som redan gått PPS Steg 1 – grundläggande projektstyrning men som av olika anledningar känner ett behov av att få en repetition och genomgång av detta igen. Kursen kan vara en bra förberedelse för dig som vill certifiera dig.
Hur engagerad är styrgruppen? Är styrgruppen där för att säkerställa ett lyckat projekt? Är styrgrupp och beställare tydliga ambassadörer för projektet? Engagemang och ledarskap är nycklar för att lyckas med ditt styrgruppsarbete. Som styrgruppsmedlem och beställare måste du kunna tydliggöra effektmålet och förklara hur de bidrar till de strategiska målen i din organisation. Du hanterar både projektet, verksamheten och det förändringsarbete som krävs för att nå effektmålet. Detta kräver ett bra samarbete med både projektledning och verksamhet. PPS Styrgrupp ger dig verktyg och inspiration för att ge både projektet och verksamheten de bästa förutsättningarna att lyckas.
Utbildningen vänder sig dig som vill veta mer om handboken Prata med föräldrar. Under halvdagen får du ta del av hur materialet är uppbyggt och prova på övningar med fokus på tillitsbaserad och interkulturell dialog.
Presentation övning
Utbildningen är för dig som arbetar som fakturaadministratör i Proceedo. I utbildningen får du som fakturaadministratör en grundläggande kunskap inom fakturahantering och systemuppsättning
Önskar ni en förvaltningsspecifik utbildning.
Brottas du med processkartor och andra processfrågor? Kanske har du ett verktyg att rita processer i men inte metoder för hur du ska tänka när du kartlägger och utvecklar processer?
I den här utbildningen får du närmare utforska olika metoder som ger stöd för att kartlägga och förutsättningar för att förbättra en verksamhets processer.
Test för utbildning
Test utbildning för att skapa program
Deltagaren får grundläggande kunskaper i de arbetsmiljöregler som gäller och hur man samverkar och skapar medverkan med de aktörer som finns. Utbildningen lägger stor vikt vid hur Göteborgs Stad i samverkan mellan arbetsgivare, skyddsombud och medarbetare arbetar för att få ett bra grundläggande systematiskt arbetsmiljöarbete i organisationen.
Programmet består av tre heldagar och du väljer datum under Mitt lärande efter att du anmält dig till programmet.
Text
Metoder och arbetssätt i rehabilitering och omplacering i Göteborgs Stad.
Repetition i läkemedelshantering för vård- och omsorgspersonal inom Äldre, vård och omsorg samt Funktionsstöd i Område Sydväst i Göteborg.
För dem som har delegering men vars grundutbildning i läkemedelshantering är mer än 5 år gammal.
Vid anmälan av minst 10 medarbetare från samma arbetsplats kan utbildning bokas av EC och hållas på arbetsplatsen. Kontakt tas då med utbildningssjuksköterska Annika Löf.
Här får du följa vattnets väg från fjällvärlden till göteborgarnas kranar.
En beskrivning av hur kvalitet på råvatten påverkas och hur det kan kontrolleras. Viss koppling till rutiner i verksamhetshandboken
I utbildningen får du en förståelse för vattenresursförvaltning, vattenrättigheter och lagstiftning
Syftet är att stärka dig som chef i ditt systematiska arbetsmiljöarbete som du driver tillsammans med medarbetare och skyddsombud i din verksamhet.
Schemautbildning i Skola24 Grund Steg 1 vänder sig till nya schemaläggare för årskurs F-9. Målet är att ge verktyg och arbetssätt för att lägga ett schema från timplan till färdigt schema. Ge färdigheter i schemaförändringar under läsåret, ta fram verksamhetsrapporter samt att hantera elever med individuellt schema.
En introduktion till sekretessprövningen av handlingar som har begärts ut i en offentlig upphandling.
Utbildning med Linn Moser Hällen riktad till chefer, HR-personal och skyddsombud. Syftet är att ge kunskap om hur vi påverkas av arbetet med våld i nära relationer och hur det går att skapa hållbarhet i yrkeslivet.
Utbildningen är utformad för att stärka skolpersonalens kompetens och engagemang i frågor kring sexualitet, samtycke och relationer, i enlighet med de riktlinjer som presenteras i den nya läroplanen Lgr 2022. Genom en kombination av föreläsningar och praktiska övningar syftar utbildningen till att ge deltagarna både teoretisk kunskap och verktyg för att navigera och stödja elever på dessa områden.
Lär dig grunderna i artificiell intelligens (AI) tillsammans med andra i en studiecirkel.
I anslutning till riskhanteringen i Stratys på nämnd/styrelsenivå går vi genom centrala och lokala processer och arbetssätt och byter erfarenheter i dialog med gruppens deltagare.
I anslutning till riskhanteringen i Stratys på verksamhets/avdelnings- eller enhetsnivå går vi genom den lokala processen och arbetssätt och byter erfarenheter i dialog med gruppens deltagare.
Utbildningen är för dig som arbetar som systemadministratör i Proceedo.
Välkommen till en utbildning där du kan utvecklas i att skapa ett bra samtalsklimat i din verksamhet. Du kommer att få tips på hur du gör de viktiga samtalen mindre svåra, hur du förbereder dig och dina medarbetare inför samtalet och vad du kan tänka på under samtalet.
Ett kursprogram med x antal utbildningstillfällen som handlar om X och Y
Testutbildning där du lär dig det mesta.
Välkommen på Introduktionsutbildning
Genomgång av Time Care Planering med fokus på anställningar, frånvaro och din roll som stöd i både Time Care Planering och Personec. OBS! Innehåller ej diffkorrigering.
Genomgång av Time Care Planering med fokus på de delar som är viktiga för dig som chef.
Denna utbildning vänder sig till dig som idag arbetar som schemaadministratör, planerare eller chef i Time Care Planering. Den är lämplig för dig som behöver en repetition.
Genomgång av Time Care Pool med fokus på de olika programdelarna i IT-stödet.
Den här utbildningen riktar sig till dig som har gått grundutbildningen i Time Care Pool och Personec.
Den här utbildningen vänder sig till dig som arbetar med mat och måltider inom ÄVO och ger dig verktyg för hur du kan göra måltiderna trivsamma.
xxxxx
Förekommande underhållsbeprepp som används av Dricksvattenproduktion
Underhållsstrategin beskriver hur underhåll skall bedrivas samt hur resultat av underhållet och effektivitet i underhållsarbetet skall mätas.
Genomgång hur underhåll kan tillämpas och nyttan med underhållssystem
Uppföljning i Sammanträdeshantering (inklusive Ciceron Assistent) är till för dig som gått utbildningen i Sammanträdeshantering (inklusive Ciceron Assistent). Du tillhör även något av förvaltningarna eller bolagen som inför det nya dokument- och ärendehanteringssystemet Ciceron under hösten 2023
Uppföljning i Sammanträdeshantering (inklusive Ciceron Assistent) är till för dig som genomfört utbildningen i Sammanträdeshantering (inklusive Ciceron Assistent). Du tillhör även något av förvaltningarna eller bolagen som inför det nya dokument- och ärendehanteringssystemet Ciceron under våren 2024.
Uppföljning i Registrering och ärendehantering är till för dig som gått utbildningen i Registrering och ärendehantering. Du tillhör även något av förvaltningarna eller bolagen som inför det nya dokument- och ärendehanteringssystemet Ciceron under hösten 2023.
Uppföljning i Registrering och ärendehantering är till för dig som gått utbildningen i Registrering och ärendehantering. Du tillhör även något av förvaltningarna eller bolagen som inför det nya dokument- och ärendehanteringssystemet Ciceron under våren 2024.
Utbildningen vänder sig till undersköterskor, vårdbiträden, stödassistenter, stödpedagoger, personliga assistenter samt övriga med motsvarande kompetens som har fått ett fördjupat uppdrag i hygien - före detta hygienombud
Utbildningen vänder sig till sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter som har fått ett fördjupat uppdrag i hygien - före detta hygienombud
Kompetenscentrum våld i nära relationer erbjuder en utbildning för utbildare riktad till kommunanställda som vill lära sig utbilda om våld i nära relationer.
Utbildning i Ciceron Assistent är tillgänglig för dig som är förtroendevald i något av förvaltningarna och bolagen som ska införa det nya dokument-och ärendehanteringssystemet Ciceron under våren 2024
Utbildningen Ciceron för handläggare är tillgänglig för dig som arbetar i något av förvaltningarna och bolagen som ska införa det nya dokument-och ärendehanteringssystemet Ciceron under hösten 2023. Den vänder sig till lokala utbildare som i sin tur ska utbilda sina handläggare på förvaltningen eller bolaget.
Utbildningen Ciceron för handläggare är tillgänglig för dig som arbetar i något av förvaltningarna och bolagen som ska införa det nya dokument-och ärendehanteringssystemet Ciceron under våren 2024. Den vänder sig till lokala utbildare som i sin tur ska utbilda sina handläggare på förvaltningen eller bolaget.
Utbildning i Mallhantering för Ciceron är tillgänglig för dig som arbetar i något av förvaltningarna och bolagen som ska införa det nya dokument-och ärendehanteringssystemet Ciceron under våren 2024.
Utbildning i Registrering och ärendehantering är tillgänglig för dig som arbetar i något av förvaltningarna och bolagen som ska införa det nya dokument-och ärendehanteringssystemet Ciceron under hösten 2023.
Utbildning i Registrering och ärendehantering är till för dig som arbetar i något av förvaltningarna och bolagen som ska införa det nya dokument-och ärendehanteringssystemet Ciceron under våren 2024.
Utbildning i Systemadministration är tillgänglig för dig som arbetar i något av förvaltningarna och bolagen som ska införa det nya dokument-och ärendehanteringssystemet Ciceron under hösten 2023.
Utbildning i Systemadministration är tillgänglig för dig som arbetar i något av förvaltningarna och bolagen som ska införa det nya dokument-och ärendehanteringssystemet Ciceron under våren 2024.
En utbildning om Göteborgs Stads kommunikationskoncept för employer branding som har en verktygslåda med mallar och instruktioner.
Utbildningen är till för dig som vill lära dig grunderna i dataskydd. Dataskyddsenheten går igenom de viktigaste delarna i dataskyddsförordningen (GDPR) som du behöver ha kunskaper om i ditt dagliga arbete. Välkomna!
Lärarledd grundläggande utbildning om personuppgiftsincidenter. Dataskyddsenheten går igenom centrala regler som du som medarbetare behöver känna till för att kunna identifiera och hantera personuppgiftsincidenter enligt dataskyddsförordningen (GDPR).
Utbildning i Sammanträdeshantering (inklusive Ciceron Assistent) är tillgänglig för dig som arbetar i något av förvaltningarna och bolagen som ska införa det nya dokument-och ärendehanteringssystemet Ciceron under hösten 2023.
Utbildning i Sammanträdeshantering (inklusive Ciceron Assistent) är till för dig som arbetar i något av förvaltningarna och bolagen som ska införa det nya dokument-och ärendehanteringssystemet Ciceron under våren 2024.
Två-dagars utbildning med AFA-försäkring,
Grundutbildning om grafisk profil och manual i form av ett webbinarium i Teams uppdelat på tre tillfällen. Vid alla tillfällen pratar vi övergripande om grafisk profil och manual men varje tillfälle har även ett fördjupningsområde som tar största delen av tiden.
Webbutbildningen vänder sig till dig som är eller ska vara utbildningsledare i Utbildningsportalen.
Ett program för X med olika utbildningsmoduler att anmäla sig till. Välkommen att anmäla dig om du är X och har fått beviljat från chef att delta. Utbildningsmodulerna innehåller X och Y, med mera. Programmet arrangeras av GO-DigIT.
UL vänder sig till dig som har en ledande befattning, i första hand som chef. Du får insikt i hur du kan utveckla ditt eget ledarskap och lär dig metoder som inspirerar till engagemang, motivation och ansvar.
Fredrik Rogö är upphandlingsjurist på Inköp och upphandling och går igenom utvärdering kopplat till offentlig upphandling.
Utbildningen går igenom hur du skapar och hanterar en rekrytering i Visma recruit.
Utbildningen syftar till att öka förståelsen för att våga ta upp frågor om sex, våld och droger som en central del av det hälsofrämjande och förebyggande arbetet med barn och unga. Föreläsningar kombineras med praktiska övningar under utbildningen för en mer praktisk inlärning.
Syftet med utbildningen är att höja kunskapsnivån och stärka personal som i sitt arbete möter unga som utsätts för våld eller utövar våld i partner- och partnerliknande relationer.
Vid kurstillfällena varvas föreläsningar med filmer, reflektioner och gruppdiskussioner.
Utbildningen fokuserar på våldsförebyggande arbete inom våld i nära relationer med utgångspunkt i WHO:s strategier. Du får grundläggande kunskap om våldsförebyggande arbete samt inspiration och verktyg för att initiera eller stärka din verksamhets arbete på området. Under utbildningen varvas föreläsningar med reflektioner och diskussioner.
Kursen är tre halvdagar
Del 1. Grundutbildning 11 april kl 9:00-12.00 Del 2. Workshop 25 april kl 9.00-12:00 Del 3. Nyckelperson 14 maj kl 9:00-12:00
Utbildningen riktar sig till personal som arbetar inom socialförvaltning Nordost och vill arbeta våldspreventivt i din verksamhet. För att delta i tredje delen Nyckelperson är det önskvärt att ha utrymme för och uppdrag kring implementering av våldsprevention i sin verksamhet.
Att leda uppdrag eller projekt – vad är egentligen skillnaden? Lär dig grunderna i att leda ett uppdrag på ett effektivt och organiserat sätt.
Hur aktiv är du i din styrande roll? Agerar du som sponsor på det sätt som förväntas av dig? Sitter du i en styrgrupp eller arbetar du i den? Lär dig vad som förväntas av dig i dina olika roller för att leda ditt projekt mot framgång!
Lär dig grunderna i projektledning och förstå vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt.
Lär dig grunderna i hur du som projektmedlem på bästa sätt kan bidra till ett framgångsrikt och lyckat projekt.
Bli medveten om hur du uppfattas av andra, vilka som är dina starka sidor och vilka som kan förbättras. Lär dig anpassa ditt ledarskap till olika situationer och hur du kan använda din personlighet till att motivera och entusiasmera andra till bättre resultat.
I den här kursen får du en enkel och heltäckande modell för portföljledning och hur den kan införas i en organisation.
För att lyckas med stora komplexa förändringar krävs i många fall programledning, särskilt om det finns många intressenter och beroenden. En långsiktig satsning bryts då ned i hanterbara projekt och uppdrag. Programledningsmetodiken är en effektiv hjälp till att uppnå önskad nytta och värde, samt att se till att alla insatser styrs av organisationens mål och strategier. Utbildningen ger dig en enkel och övergripande förståelse för hur programledning kan stödja din organisations utvecklingsarbete.
Bli en driven projektledare med bättre planering, uppföljning och styrning Denna kurs är det naturliga steget efter XLPM för Projektledare. Du får en värdefull samling verktyg inom planering, uppföljning och styrning av projekt och kunskapen att applicera dem i rätt situationer.
Återhämtning är ett av arbetsmiljömålen i år och då satsar vi på detta och vi tar in en extern föreläsare.